A A
RSS


Competitia : Un consumator informat este un consumator sanatos

Sat, Apr 23, 2011

Comunicate

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a luat parte, in calitate de Partener la  Competitia ” Un consumator informat este un consumator sanatos”, desfasurata astazi,  23 martie 2011, incepand cu orele 10:00 la Grup Scolar Economic Administrativ “Mircea Vulcanescu”, situat in Bucuresti.
Pentru ca stim ca cea mai buna protectie a consumatorilor se realizeaza prin autoprotectie, informarea si educarea acestora in domeniul drepturilor pe care acestia le au trebuie sainceapa inca din banciile scolii.

La eveniment au participat 11 licee: Grupul Scolar Economic Administrativ ” Mircea Vulcanescu” , Colegiul Economic ” A.D. Xenopol”, Colegiul Economic “Hermes”, Colegiul Economic ”  Virgil Madgearu”, Colegiul Economic “Viilor”, Colegiul Tehnologic “Grigore Cerchez”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara ” Dumitru Motoc”, Grupul Scolar Agricol “Cezar Nicolau” Branesti, Colegiul Agricol ” Viaceslav Harnaj”, Scoala Superioara Comerciala ” Nicolae Kretzulescu” si Liceul Economic ” Costin C. Kiritescu”.

Competitia s-a desfasurat in  4 sectiuni: una teoretica, una expozitionala, una de realizare a unor afise pe teme, iar ultima compusa dintr-o sesiune de comunicari cu tema ” Un consumator informat este un consumator sanatos”.

Ne-am adresat mai ales elevilor declasele IX-XII si am dorit ca acest proiect sa ii ajute sa-si implementeze notiuni elementare pe care trebuie sa le stie orice consumator informat, sa se familiarizeze cu ideea unei informari corecte si complete si a unui stil de viata sanatos si sa ii duca la adoptarea unor noi conduite alimentare.

Obiectivele principale ale evenimentului au fost: cunoasterea drepturilor pe care un consumator le are si la care poate face apel, cresterea gradului de constientizare al elevilor, profesorilor, parintilor privind importanta unei alimentatii sanatoase la elevi, formarea la elevi a deprinderilor de a se informa corect, complet, inainte de a cumpara si consuma un produs alimentar, respectarea drepturilor consumatorilor la o alimentatie sanatoasa prin informarea corecta si completa asupra caracteristicilor produselor alimentare.

Cu deosebita consideratie,
A.N.P.C.P.P.S. Romania
Secretariat General:  Str. Muzelor, nr. 1, Sector 4, Bucuresti
Tel.: 021-319.32.66;
Fax: 021-319.32.67
E-mail: office@protectia-consumatorilor.ro
Web: www.protectia-consumatorilor.ro