A A
RSS


Ce inseamna Ziua Consumatorului?

Sat, Mar 16, 2013

Comunicate

Ce inseamna ziua consumatorului pentru mine?

Consider ca nu putem vorbi despre importanta zilei consumatorului fara a aduce in discutie drepturile omului.Acestea au fost infiintate de catre Adunarea Generala ONU la 10 decembrie 1948,cand pentru prima oara in istorie au fost instituite egalitatea intre oameni,indiferent de rasa,religie,sex sau cultura.Acestea au fost un punct de plecare foarte important pentru evolutia societatii noastre.Desi in anumite tari,acestea sunt incalcate in mod constant,in majoritatea tarilor sunt respectate cu strictete.

Cel de-al 35-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii,J.F. Kennedy a sustinut un discurs in fata Congresului prin care a subliniat importanta consumatorului atat in economie,cat si in societate. Anul acesta se implinesc 51 de ani de cand consumatorului au inceput sa ii fie recunoscute si respectate drepturile si parerile.

Ce inseamna pentru mine ziua consumatorului?As fi tentata sa spun nimic,tinand cont de nenumaratele ori in care drepturile mi-au fost incalcate,atat in Romania,cat si in afara granitelor.Cu toate acestea,in ultimul timp,lucrurile au inceput sa se miste in directia potrivita ,iar organizarea unei zile a consumatorului anual este un mare pas inainte.