A A
RSS


Ajuta-ne – Sa te ajutam! – Ia atitudine!

Thu, Aug 18, 2011

Comunicate

Din acest motiv, toate produsele care contin colorantii artificiali mentionati vor avea inscriptionate pe eticheta mesajul : “Acest produs poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora.” Incepand cu anul urmator, toate produsele care contin acesti coloranti dar care nu au avertismentul pe eticheta, vor fi retrase de pe piata, iar producatorii lor vor fi sanctionati.

Va informam ca Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a lansat platforma e.o9atitudine.ro. Aplicatia permite utilizatorilor sa acceseze informatii despre E-uri (aditivi alimentari) pe baza denumirii acestora sau a numarului E (ex: rosu allura sau E 129). Aceasta platforma se poate accesa atat de pe calculator, cat si de pe telefonul mobil.

De aceea, va invitam sa identificati colorantii specificati mai sus pe produsele pe care le consumati. Fiti un consumator informat si verificati produsele pe care le cumparati! Mai mult, asteptam observatiile dumneavoastra pe adresa coloranti@protectia-consumatorilor.ro, numele produsului in care ati identificat coloranti, precum si supermarketul de unde l-ati achizitionat.

Mentionam ca restrictiile Uniunii Europene privind acesti coloranti incep odata cu 1 ianuarie 2012, insa A.N.P.C.P.P.S. Romania incearca o monitorizare a pietii pe acestia si o informare in prealabil a consumatorilor.

 

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania este o organizaţie neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.protectia-consumatorilor.ro sau pagina de Facebook Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor o9atitudine”.