A A
RSS


InfoCons: Afla cat te costa sa mergi cu taxi-ul in fiecare judet!

Wed, Jan 18, 2012

Comunicate

          InfoCons – singura revista de teste comparative din Romania – a realizat un Studiu privind serviciile de transport in regim de taximetrie in municipiile – resedinte de judet.

          Conform Hotararilor Consiliilor Locale,  pretul maxim admis variaza de la 1,6 lei/km in Municipiile Drobeta Turnu Severin si Slatina , la 9 lei/km in Municipiul Pitesti.
           Mai mult, 30% din tarifele maxime reglementate de primarii au un pret de cel putin 3 lei / km.

          Numarul persoanelor fizice autorizate sa efectueze serviciul de transport in regim de taxi este de 9.2 ori mai mare in Bucuresti fata de Municipiul Arad, de 7.2 ori mai mare decat in Brasov si de 2.15 ori decat in Cluj Napoca.

          InfoCons a aflat pentru tine numarul si cuantumul total al amenzilor primite de societatile de taximetrie si de persoanele fizice autorizate, in anii 2010 si 2011 – pana in luna septembrie. Astfel,  cele mai multe amenzi sunt in Municipiul Bucuresti, in cuantum de  617.000 lei iar in Alba Iulia cuantumul sanctiunilor este de 0 lei.
      
      
           Acest Studiu a fost realizat in baza legii 544/2001, in perioada octombrie 2011 – decembrie 2011 de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania!

          Pentru mai multe informatii despre acest Studiu privind serviciile de transport in regim de taximetrie,  viziteaza pagina www.teste-comparative.ro, sectiunea Studii!