A A
RSS

Arhiva | Africa

Angola

Saturday, September 1, 2012

Comments Off on Angola

Angola

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Angola sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Angola şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Zimbabwe

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Zimbabwe

Zimbabwe

Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Republica Zimbabwe. Eliberarea vizei se poate solicita numai la una din misiunile diplomatice ale Republicii Zimbabwe din străinătate. Datele de contact ale tuturor misiunilor diplomatice ale Republicii Zimbabwe din afara ţării pot fi găsite pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al acestui stat.

Tunisia

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Tunisia

Tunisia

Dreptul de şedere pentru angajare în muncă este relativ dificil de obţinut şi este condiţionat de aprobarea prealabilă a organelor de poliţie şi a Direcţiilor regionale de muncă, în funcţie de calificarea solicitanţilor. În general, pentru protejarea forţei de muncă autohtone, angajarea străinilor în majoritatea sectoarelor de activitate este descurajată.

Senegal

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Senegal

Senegal

Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Senegal. Viza se acordă pentru o perioadă de 90 de zile. Pentru un sejur mai lung de 90 de zile, este necesară prelungirea vizei la Ministerul de Interne (Serviciul de vize) sau obţinerea unei cărţi de rezidenţă temporară, în cazuri bine justificate (investiţii sau permis de muncă).

Maroc

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Maroc

Maroc

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Malawi

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Malawi

Malawi

Dacă doriţi să călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi! Nu vă îndepărtaţi de grupul turistic şi respectaţi anunţurile sau indicaţiile autorităţilor locale. Perioada legală de şedere de 30 zile care poate fi prelungita cu încă 60 zile.

Libia

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Libia

Libia

Pentru a intra în Libia, cetăţenii români au nevoie de viză de intrare, care se poate obţine de la Ambasada Libiei în România. Nu se acordă vize la frontieră, iar de regulă acestea au o valabilitate de 3 luni şi acordă un drept de şedere de 30 de zile. Odată ce vă aflaţi pe teritoriul Libiei, există posibilitatea prelungirii vizei la autoritatea centrală de emigrare. Aceasta se realizează pe baza unei cereri de prelungire a vizei întocmite de persoana fizică sau juridică autohtonă sau străină care v-a făcut invitaţia iniţială.

Etiopia

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Etiopia

Etiopia

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Egipt

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Egipt

Egipt

Având în vedere că în Egipt este în vigoare starea de urgenţă încă din 1981, există posibilitatea refuzului intrării în ţară a străinilor ca urmare a unor decizii ale poliţiştilor de frontieră, cu justificarea pericolului adus siguranţei naţionale, îndeosebi în perioadele critice pe plan intern.

Coasta de Fildeş

Monday, August 15, 2011

Comments Off on Coasta de Fildeş

Coasta de Fildeş

Pentru cetăţenii români care se deplasează în Coasta de Fildeş este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare. Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Vizele se acordă pentru o perioadă de maximum 90 de zile. Termenul de eliberare a vizei este de 2-3 zile de la depunerea cererii. Pentru viza de afaceri este necesară o scrisoare de invitare din partea partenerului ivorian. Paşapoartele tebuie să fie valabile pentru cel puţin încă 6 luni de la depunerea cererii de viză.