A A
RSS


EARTH HOUR , 27 MARTIE 2010, 20:30 – 21:30

Fri, Mar 26, 2010

Campanii

earth_hour_cmyk_sm_tm_lrAflat la cea de-a patra editie in anul 2010, Earth Hour este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil. Campania este organizată de WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizaţie de mediu din lume.

Earth Hour a fost organizat pentru prima oară în 2007 in Sydney, Australia, când 2,2 milioane de case şi sedii de companii au stins luminile timp de o oră. Doar un an mai târziu, evenimentul a devenit global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări.

Campania din 2009 a implicat 4088 de oraşe din întreaga lume. 73 de capitale au participat în mod oficial, stingând luminile ca simbol al solidarităţii faţă de întreaga omenire.

9 din cele 10 cele mai populate oraşe din lume s-au numărat printre oraşele participante, iar 18 ţări din G20 s-au alăturat mesajului global.
2009 a fost anul in care orice asteptare a fost depasita. Peste un miliard de oameni au participat la Earth Hour

Câteva sute de clădiri simbolice din întreaga lume au stins lumina, alăturându-se campaniei: Sfinxul şi Piramidele din Giza, Turnul Eiffel, Palatul Buckingam, Biblioteca din Alexandria, Acropole, Big Ben, Coluseumul din Roma, Opera din Sydney, Taipei 101, Casa Poporului din Bucuresti, etc
2009 a fost si primul an in care Romania s-a alaturat Earth Hour, cu rezultate remarcabile. Iata cum a aratat Earth Hour Romania 2009 in cifre:

  • 9 oraşe oficiale participante: Bucureşti, Botoşani, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Târgovişte, Timişoara şi Tulcea
  • 10% din populaţie a stins lumina
  • 100 MWh economisiţi
  • 500 de voluntari implicaţi
  • peste 50 de companii participante
  • Primul concert 100 % unplugged din Romania sustinut de formatia SISTEM.

Există mai multe modalităţi prin care sectorul de afaceri poate sprijini Earth Hour în 2010. Iata trei dintre ele:

Pe 27 martie 2010, la ora 20:30, stingeţi luminile din clădiri şi birouri timp de o oră
Scoateti din priza toate aparatele electronice pe care nu le folositi
Transmiteţi mesajul Earth Hour partenerilor, furnizorilor, clientilor, angajatilor Dvs., birourilor nationale si internationale.

“Ecologia nu e fizica cuantica, este ceva pe intelesul tuturor.

Ecologia nu cere sacrificii, inseamna doar minim bun simt. Fiecare este ecologist la el acasa: pastraza curatenia, duce gunoiul in locuri special amenajate, nu face risipa de apa, gaze si curent electric.

Pe 27 martie 2010 la ora 20:30 de Ora Pamantului te invit sa fii ecologist la nivel planetar: Stinge lumina!”

Zoli Toth, Ambasador Earth Hour in Romania