A A
RSS


Catalog tehnic european cu privire la fraudă în cazul mijloacelor de plată

Thu, Aug 13, 2009

Campanii

Catalog tehnic european cu privire la fraudă în cazul mijloacelor de plată

Sprijinit de: Programul pentru prevenirea, pregătirea şi gestionarea consecinţelor terorismului şi a altor riscuri legate de securitate - Comisia Europeană - Directoratul General pentru Justiţie, Libertate şi Securitate.
Sprijinit de: Programul pentru prevenirea, pregătirea şi gestionarea consecinţelor terorismului şi a altor riscuri legate de securitate – Comisia Europeană – Directoratul General pentru Justiţie, Libertate şi Securitate.

Consumatorii sunt în general bombardaţi de noile tehnologii şi de noile metode de plată: carduri de credit, e-banking, plăţi prin telefon, bani electronici etc. În reclamele care se fac acestor mijloace de plată sunt prezentate doar beneficiile utilizării lor, însă nu se explică cum pot fi utilizate în mod corect şi sigur de către consumatori. Mai mult, ştim care sunt riscurile la care ne expunem atunci când contractăm aceste metode de plată?

A.N.P.C.P.P.S. România, în colaborare cu asociaţia spaniolă de consumatori ADICAE (Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros), a desfăşurat în perioada 2008 – 2009, Proiectul european “Catalog tehnic european cu privire la fraudă în cazul mijloacelor de plată”, cofinanţat de Uniunea Europeană – Directoratul General pentru Justiţie, Libertate şi Securitate.

Proiectul a urmărit crearea unui parteneriat între sectorul public şi privat, cooperarea cu ONG-uri, cu sistemul judiciar, cu alte organisme profesionale, precum şi cu reprezentanţii băncilor, ai emitenţilor de carduri şi sectoarelor de vânzare cu amănuntul, în vederea dezvoltării de strategii şi instrumente de combatere a infracţiunilor în domeniul mijloacelor de plată electronică printr-o colaborare efectivă şi activă a tuturor părţilor interesate, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Ţările participante în acest proiect au fost: Spania, Republica Cehă, Italia, Lituania, România, Slovacia şi Slovania.

Cuvinte cheie: , , ,